autismliv.blogg.se

En blogg om att leva med ett autistiskt barn. Glädjen, framstegen men också frustrationen, kampen och ledsamheter.

Me myself and I

Publicerad 2013-12-09 20:54:36 i Allmänt,

När någon utan fullt fungerande tal växer och blir större kommer den frigörande processen från föräldrarna även där att träda fram!
Att bryta sig loss från föräldrarna och bli mer och mer en egen person! En person med eget tänkande, tyckande mm.
Det är svårare att förstå ett gnäll pip eller oljud. Att tyda dessa läten rätt är något att bita i!


Jag har nog idag förstått att sonen på 9 är mitt i en sådan process! Han gillar att bestämma nu! Låter lite som om han ger order till en ibland när han slänger ur sig "kom å sitt dååå" även om han då menar att han vill ha min närhet☺️.
Oscar är den absolut största utmaningen jag fått! Utan tvekan! Men jag lär mig mer och mer dag för dag!
Somliga dar är mer gråa än andra! Men aldrig är en hel dag grå! Då och då lyser solen! Det är de stunder jag har förstått något som länge varit oklart eller när ett framsteg i hans utveckling skett! Eller när han bara är totalt megaglad😆.



Hans sätt att tänka är unikt! Jag säger inte att det är så lätt att förstå alla gånger, men hans sätt att tänka är också rätt! Tänk om fler av oss vanliga också kunde först det!
          
                                        Vilken vacker värld vi hade levt i då!

En tidig julklapp!

Publicerad 2013-12-03 08:47:33 i Allmänt,

Under 2 veckor har det varit en ren kamp att få upp sonen! Väl uppe har det varit en fortsatt kamp! 
Det gör att man känner sig totalt tömd på allt vad energi heter!
Så igår fick jag till mig några kloka ord av mannen i mitt liv! Han hade lekt med sonens favoritgubbar för att få upp honom!
Ok så idag (morgonpigg som jag är) kröp jag ner i hans säng. Var väl sådär poppis.... Gick upp och fixade lite frukost innan jag åter kröp ner. Då var jag välkommen!! Så började leken (med mammas ögon i kors...) och vips satt han upp i sin säng skrattandes... Än var vi inte i hamn! Men leken fortsatte hela vägen fram till frukosten! Sonen skrattade och hoppade runt G L A D!!!! Åh vilken lättnad! Tom lillebror kom för att göra oss sällskap ( vilket han inte gjort på 2 veckor )!
Alla var på bra humör och det var så skönt att sätta en glad unge i taxin till skolan idag! En taxi som var i tid vill jag tillägga... Vilket den inte varit knappt på 4 månader!

Vilken bra morgon!!
Som en tidig julklapp!
Den bästa...





Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela